Cykeluthyrning - Sunne Ski & Bike Skip to content

Cykel-
uthyrning

Cykeluthyrning

Hos vår cykeluthyrning kan du hyra det du behöver för en rolig och säker cykelupplevelse. Vi har downhill- och enduro cyklar i olika storlekar och märken.

Har du frågor kan du mejla cykeluthyrningen på uthyrning@skisunne.se

Information

För att vara säker på att du får en cykel rekommenderar vi att du förbokar i god tid innan ankomst. Drop-in-uthyrning är möjligt i mån av tillgång på cyklar.

När du hyr en cykel hos oss ingår alla skydd du behöver; full face-hjälm, överkroppsskydd med ryggplatta, benskydd och tröja. Ta med slitstarka skor med platt sula som t.ex. ett par sneakers, förslagsvis ett par shorts och i övrigt oömma kläder efter väder.

Läs mer om våra cykeltips och regler som gäller i Sunne Bike Park. Läs också SLAOs ”Lilla Gröna”.

Om du har något problem med din cykel eller om du vill ha den servad hjälper vi gärna till. Vår verkstad ligger i samma lokal som uthyrningen. Välkommen in till oss så ser vi hur vi kan hjälpa dig.

När du hyr cykel hos oss så går det att lägga till en kostnadseliminering för eventuellt uppkomna skador under hyrtiden för ett butiksvärde av upp till 5.000kr. Det innebär att råkar du köra omkull och till exempel en bakväxel går sönder så tillkommer ingen kostnad för din del om du köpt med kostnadselimineringen när du hyrde cykeln.

Observera att denna kostnadseliminering inte täcker skador uppkomna vid vårdslöshet eller stöld av cykeln under hyrtiden.

Det är din egen olycksfalls-/hemförsäkring som gäller vid övriga skadefrågor.

Våra hyrcyklar

  • Downhill: En heldämpad cykel som enbart är tänkt för utförscykling och som ska klara den tuffaste cyklingen tack vare 180-200mm slaglängd . Ibland beskrivs dessa lite som traktorer så definitivt inget för stigcykling.
  • Enduro: En cykel med 150-180mm slaglängd som ska klara både utförs och uppförs och som därför är mer allround än downhillhojarna.
  • AM: All Mountain, en cykel som går bra att cykla uppför, utför och på tvären, dvs åt alla håll på ett berg. I praktiken samma segment som Enduro men begreppet AM är lite mer beskrivande av själva cyklingen och Enduro är tävlingsformen.
  • Trail: Trail-hojar, eller stigcykel på svenska, har 120-150mm slaglängd och är den kategori cyklar som med sin  vikt och ramgeometri passar bra till att cykla på stigar i skogen men som även fungerar utmärkt i cykelparken om målsättningen inte är att ”bomba ner för lederna och sätta de fetaste hoppen”.
  • Junior: Cyklar för lite kortare personer, företrädesvis barn och ungdomar. Vi har både hardtails, med dämpning bara på framhjulet, och heldämpade cyklar beroende på om man mest vill leka lite i pumptracken och kanske barnbanorna eller cykla i hela parken.

Giant Glory – 445 kr per dag

Heldämpade downhill-cyklar som vi köpt in från annan anläggning som redan gått några år som hyrcyklar. Alla cyklar är genomgångna av oss och i väl fungerande skick om än med lite skador i lacken och liknande. Dessa cyklar passar bäst de som vill ha en så robust och förlåtande cykel som möjligt och som tycker att det känns skönt att inte kanske råka krascha en nyare cykel samt dessutom med en ytterligare bonus i att få ett lite lägre hyrpris.

Ibis Ripmo – 645 kr per dag

Heldämpad enduro-cykel/AM med 29-tumshjul i 4 storlekar, Small, Medium, Large och Extra large. Modellen har lite mer slaglängd jämfört med lillebror Ripley, men passar därför bättre för tuffare utförsåkning. Aluminiumram med luftfjädring (i det omtalade DW-länkaget) och hydrauliska skivbromsar.

Mondraker Foxy R – 945 kr per dag

Heldämpad enduro-cykel/AM med 29-tumshjul och 150mm dämpning fram och bak som vi har i Medium och Large. Den stora skillnaden mot den vanliga Foxy-modellen är att R-versionen är utrustad med Öhlins-dämpning fram och bak och man kan väl kort säga att det är världsklass på dessa framgafflar och bakdämpare! Har du inte testat Öhlins förrut men funderat på en uppgradering så har du chansen att testa detta först.

Giant Reign – 445 kr per dag

Heldämpade enduro-cyklar som vi köpt in från annan anläggning och som redan gått några år som hyrcyklar. Alla cyklar är genomgångna av oss och i väl fungerande skick. Dessa cyklar passar den som vill ha en vettig cykel för vår cykelpark, som inte tycker lite lackskador spelar någon större roll utan istället får lite pengar över till annat.

Ibis Ripley – 645 kr per dag

Heldämpad stigcykel/AM som är lite lättare och rappare än Ripmo:n, men som kan upplevas som lite lekfullare om man inte har bråttom ner eller satsar fullt i de tekniska bitarna. Modellen kommer med 29-tumshjul och finns i 4 storlekar, Small, Medium, Large och Extra large. Även här är det aluminiumram med luftfjädring (DW-länkage) och hydrauliska skivbromsar som gäller.
Ett bra val om du är ny i cykelparksmiljö och vill ha en cykel av senaste snitt.

NS Bikes Zircus – 300 kr per dag

En 26-tums dirt-cykel i aluminium som kanske bäst passar ungdomar som vill teknikträna, köra pumptrack och möjligtvis testa att rulla igenom de lite snällare maskingrävda banorna. Eftersom det är en oväxlad hardtail (ingen dämpning bak) så kan det bli lite väl utmanande att cykla de mer tekniska partierna i vår cykelpark, då rekommenderar vi en heldämpad cykel (dämpning fram och bak) med växlar. One-size med 100mm slaglängd på framgaffeln, skivbroms bak och v-broms fram.

Giant Trance Jr 26 – 400 kr per dag

Heldämpade stigcyklar som vi köpt in från annan anläggning och som redan gått några år som hyrcyklar. Alla cyklar är genomgångna av oss och i väl fungerande skick. Trance-cyklarna har 26-tumshjul och lite mindre ramstorlekar och riktar sig därför mest mot de i längdspannet 150-165cm. Bra cykel för nybörjare som vill testa på att cykla utför utan att köra hårdast och fortast.

Smidig cykeluthyrning

Förboka din cykel dagen innan ditt besök

Visste du att du kan förboka din cykel? När du hyr en cykel hos oss ingår alla skydd du behöver; full face-hjälm, överkroppsskydd med ryggplatta, benskydd och tröja.

Säsongskort till vår Bike Park i Sunne. Se även till att läsa mer om vår cykeluthyrning, våra cykeltips och regler.

Passa på att köpa säsongskort hos oss!

Utnyttja cykelsäsongen till max och köp ett säsongskort till dig själv, eller ge bort en uppskattad present till någon du tycker om.